online lezen  |  afmelden
 
Robuust en elegant gaan wel degelijk samen…
De uitstraling van onze nieuwe Fat Sharp Cylindricals is lastig in één woord te vangen. Robuust? Ja, zeker met de opvallende hoogte/breedte verhouding. Doordat de breedte in verhouding groter is dan de hoogte, is het model goed zichtbaar op het winkelschap. Elegant? De combinatie tussen de cilindrische lijnen en de strakke nekcontouren is eigentijds en smaakvol. De 300ml en de 500ml hebben beiden een 28SP410 nekafwerking. Eenvoudig te combineren met zeer veel verschillende sluitingen en pompjes.
Lees meer
Cosmetic Business – Dé plek voor personal care ontwikkelingen!           
Op 6 juni opent Cosmetic Business, de gespecialiseerde vakbeurs voor personal care, weer haar deuren in München. Twee dagen lang staan de laatste verpakkingstrends in deze inspirerende industrie centraal. Ook PET Power is dit jaar weer samen met onze zusteronderneming (M&H Plastics) van de partij. We nodigen u van harte uit op onze stand A13. Maak kennis met onze uitgebreide families en de mogelijkheden die wij bieden voor uw personal care producten. Of ben u benieuwd naar alle 3D designmogelijkheden? Tijdens Cosmetic Business vertellen we er graag alles over.
Klik hier voor meer informatie over de Cosmetic Business Show.
Tijd voor inspiratie: gratis concepten 
Voor onze designers is het bedenken van nieuwe modellen een van de mooiste uitdagingen in hun vak. Vaak in opdracht van (potentiële) klanten, maar net zo vaak komt hun inspiratie uit marktontwikkelingen, dagelijkse ergernissen of de wetenschap dat het beter kan. Die inspirerende concepten en modellen delen we voortaan met u in deze nieuwsbrief. Spreekt een van de concepten u aan? Dan bespreken we graag met u de verschillende mogelijkheden. Denk aan een eigen model voor een bepaalde markt of productsoort. Klik hier voor meer informatie.
Voordelen van PET
Niet voor niets is PET nu het meest gebruikte verpakkingsmateriaal. De combinatie van helderheid en kwalitatief hoogwaardige glanzende look zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar er zijn nog zoveel meer redenen om voor PET te kiezen.
Lees meer!
cleanroom productie
Een klasse 7 cleanroom van ruim 1200m² in de verpakkingswereld? PET Power kan u dit aanbieden. Van Clinch Vials tot met Syrop flessen en van Media tot met Veral flessen. ‘s Werelds grootste assortiment PET flessen en potten, geproduceerd in een state-of-the-art cleanroom faciliteit. 
Lees meer!
Decoratie 
Creëer de ideale verpakking met de juiste decoratie. Iedere decoratie is maatwerk, rekening houdend met materiaal, vorm, ingrediënten en uitstraling. De decoratiespecialisten binnen PET Power helpen u graag verder.
Lees meer!
Fluctuerende grondstofprijzen          
De naam zegt het eigenlijk al; het primaire basismateriaal dat PET Power gebruikt is het type plastic PET: poly-ethyleen tereftalaat. Wij kopen dit materiaal in bulk in van een geselecteerde groep leveranciers met wereldwijde productielocaties. Deze leveranciers bieden specifieke types grondstoffen aan die voldoen aan onze criteria en die van onze klanten. Denk aan de intrinsieke viscositeit van het materiaal, de goedkeuring voor levensmiddelen en het volgen van de pharmacopeia richtlijnen.

Prijzen van grondstoffen ontstaan uit het spel van vraag en aanbod tussen converters en leveranciers. Vaak betreft het prijzen vanuit de spotmarkt op maandelijkse basis of prijzen die op langere termijn worden vastgelegd tegen een bestaande index. Er zijn diverse gangbare indextypes, zoals ICIS-LOR, Platt’s en de KI-index. Alhoewel iedere index in absolute getallen anders is, volgt elke index in essentie hetzelfde patroon. Veel mensen denken dat de basisprijs van ruwe olie de prijs van PET bepaalt. Dat is zeker een factor, maar het spel van vraag en aanbod heeft een grotere invloed.

Omdat de Retail industrie van alle partijen in de keten stabiele prijzen verlangt, beschermen die partijen zich tegen plotsklapse prijswijzigingen. Converters, zoals PET Power BV, doen dat door contracten af te sluiten met een benchmarkindex en een periodieke prijsherziening. Afspraken worden per kwartaal of half jaar vastgelegd en vaak wordt een bandbreedte gehanteerd waarbinnen de prijzen stabiel blijven (meestal +/-5%). Exact hetzelfde mechanisme is tegenwoordig mogelijk bij Post Consumer Recycled PET (R-PET), waar de pure beschikbaarheid van materiaal grote invloed heeft op de prijzen. Inmiddels is hiervoor ook een index ingesteld.

De afgelopen zes maanden hebben alle verwerkende partijen te maken gekregen met stijgende inkoopprijzen. Het is daarom te verwachten dat via het beschreven mechanisme ook de verkoopprijzen zullen stijgen. De lange termijn is onvoorspelbaar, daarom kunnen we nu slechts hopen dat in de toekomst deze stijging weer verandert in een daling, zoals we al zagen gebeuren in 2015 en het eerste deel van 2016. Wilt u meer informatie over grondstoffen, prijsmechanismes of specifieke grondstoftypes? Neem dan contact op met uw lokale contactpersoon bij PET Power.
meer informatie?
Wilt u weten wat PET Power voor u kan betekenen op het gebied van:

design | 3D printing | pilot tools | standaard oplossingen | custom made modellen |

neem dan contact op met een van onze specialisten.
Klik hier
 
Rpc Petpower
Hermelijnweg 2, 4877 AE Etten-Leur, The Netherlands,
+31 (0) 76 503 82 83 , Fax: +31 (0)76 503 64 55 , info@petpower.eu,
Linkedin   Facebook
 
Aanmelden  |  Reageren  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden